Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Πάτησε Χ ή «Αποδοχή» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερα» για να δεις λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies ή να επιλέξεις ποια θα αποδεχτείς. Περισσότερα

Καλώς Όρισες
στη Cyta Ελλάδος!

Πώς μπορούμε να σε εξυπηρετήσουμε;

Επικοινώνησε ζωντανά

10 Ιουνίου, 2015

Cyta Ελλάδος: Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων 2014

Αύξηση κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας
Εισροή νέων Πελατών στην Κινητή Τηλεφωνία


Αθήνα 10 Ιουνίου 2015: Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Cyta Ελλάδος, για το 2014. Τη χρονιά που πέρασε, κόντρα στο ευρύτερο αρνητικό κλίμα, η εταιρεία κατέγραψε αναπτυξιακή πορεία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην Κινητή Τηλεφωνία, αυξάνοντας σημαντικά τη λειτουργική της κερδοφορία, αλλά και διευρύνοντας τη βάση πελατών της. Οι ζημίες, που προέκυψαν από τις υψηλές επενδύσεις, σημείωσαν και φέτος διψήφια πτωτική πορεία.


Συγκεκριμένα, ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας «έκλεισε» στα €90,494 εκατ., καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2013, ενώ το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα €29,439 εκατ. (ποσοστό 32,53% επί του κύκλου εργασιών), έναντι €26,277 εκατ. (ποσοστό 29,23% επί του κύκλου εργασιών) για τη χρήση του 2013. Παράλληλα, οι ζημίες προ φόρων, σημείωσαν ποσοστιαία μείωση 15,21%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) αυξήθηκε ουσιαστικά και διαμορφώθηκε στα €2,077 εκατ., σε σχέση με το οριακό περσινό αποτέλεσμα.


Στο ίδιο, θετικό κλίμα κινήθηκε και η συνδρομητική βάση ενεργών πελατών στον τομέα της Σταθερής Τηλεφωνίας/Internet η οποία αυξήθηκε κατά 3,78%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 3,5 μήνες από την έναρξη ευρείας διάθεσης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας οι ενεργοί πελάτες κινητής διαμορφώθηκαν στο τέλος του έτους σε 12.695, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων, σημειώνεται, ότι επέλεξε συνδυασμό με υπηρεσίες Σταθερής. Μετά την προσθήκη των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο χαρτοφυλάκιό της, η θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, προσφέρει τετραπλές υπηρεσίες (4play) Σταθερής-Κινητής-Internet-Τηλεόρασης, με ενιαίο συμβόλαιο, γεγονός που διαφοροποιεί τη Cyta Ελλάδος και την κατατάσσει, εκ νέου, στους πρωτοπόρους του κλάδου. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα στην αξιοποίηση των μεγάλων αποθεμάτων τηλεπικοινωνιακών υποδομών που διαθέτει, με στόχο την παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και πελάτες χονδρικής αγοράς και την καθιέρωση της ως ένας εξαίρετος τηλεπικοινωνιακός κόμβος στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.


Ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Χρίστος Λιμνατίτης, δηλώνει σχολιάζοντας τα παραπάνω: «Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και ο έντονος ανταγωνισμός αποτελούν παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά τα περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς. Ωστόσο, η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά των ανθρώπων μας, μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε τη θετική μας πορεία και να προχωρήσουμε προς το μέλλον με όραμα, σταθερά βήματα και αισιοδοξία».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος, κ. Γιάννης Κουλίας διαπιστώνει ότι, με δεδομένη τη δυναμική πορεία και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, η εταιρεία αξιολογείται ως σημαντικός παράγοντας της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών ενώ, προσθέτει μεγάλη δύναμη στην αξία του Ομίλου Cyta. Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα τόνισε τα ακόλουθα: «H Cyta Ελλάδος αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της Cyta και είναι η φυσική επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ελληνική επικράτεια. Με την αξιοποίηση των δικτύων της, μπορεί να διαδραματίσει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο εξίσου στη λιανική και στη χονδρική αγορά. Παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, πετύχαμε λειτουργική κερδοφορία το 2014, πέραν των €2 εκατ. ενώ, για το 2015 έχουμε συντάξει ένα νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο, πλήρως προσαρμοσμένο στο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, προσβλέποντας η Cyta Ελλάδος να καταστεί ένας εύρωστος και ισχυροποιημένος οργανισμός, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, μέσα στο πλαίσιο της νέας τηλεπικοινωνιακής αγοράς που διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι άνθρωποι της Cyta Ελλάδος όλοι μαζί, θα πετύχουμε αυτό το στόχο».

back iconprint icon