Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Πάτησε Χ ή «Αποδοχή» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερα» για να δεις λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies ή να επιλέξεις ποια θα αποδεχτείς. Περισσότερα

Καλώς Όρισες
στη Cyta Ελλάδος!

Πώς μπορούμε να σε εξυπηρετήσουμε;

Επικοινώνησε ζωντανά

Για το Σπίτι

Σταθερή & Internet για Απομακρυσμένες Περιοχές

rural

Τώρα όπου και αν μένεις η Cyta είναι δίπλα σου!

Αξιόπιστη επικοινωνία
στις πιο ανταγωνιστικές τιμές,
τώρα και για τους κατοίκους της Ελλάδας
στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

 

 

Rural VDSL 2play

Rural VDSL 2play
έως 50 Mbps
(upload
έως 30Mbps)
Rural VDSL 2play
έως 50 Mbps plus
(upload
έως 30Mbps)

34,13

+
Απεριόριστα Σταθερά Ελλάδος
Απεριόριστα Κινητά Cyta

37,28

+
Απεριόριστα Σταθερά Ελλάδος
Απεριόριστα Κινητά Cyta
300' προς Κινητά Ελλάδος

Χρόνοι Ομιλίας

Απεριόριστα
Σταθερά Ελλάδας
300' προς
Κινητά Ελλάδας
800' προς
Κινητά Ελλάδας

+5,25

+5,25

+8,40

300' Σταθερά Διεθνών Προορισμών
Απεριόριστα Σταθερά Διεθνών Προορισμών
Απεριόριστα Cyta προς Cyta Κύπρος

+5,25

+8,40

+7,35

 

Δες εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο.

Κατέβασε εδώ την αίτηση για Rural VDSL 2play.Οι τιμές είναι τελικές, μηνιαίες, συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24%, περιλαμβάνουν τέλος Σταθερής Τηλεφωνίας 5% που ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 55 νόμου 4389/2016 και αφορούν σε 24μηνο συμβόλαιο.
Τα προϊόντα 2play παρέχονται όπου υπάρχει η τεχνική δυνατότητα.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το Rural Broadband;

Το πλήρες όνομα του έργου είναι «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές (Λευκές) Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» και είναι μία χρηματοδοτούμενη από Ευρωπαϊκούς Πόρους Δράση του ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο πλαίσιο του Rural Broadband, εγκαταστάθηκε εξοπλισμός παροχής υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικών υπηρεσιών (τυπικά VDSL) σε οικίσκους (καμπίνες) που βρίσκονται σε έναν μεγάλο αριθμό οικισμών στους οποίους είτε δεν υπήρχε η δυνατότητα λήψης υπηρεσίας ADSL, είτε η υπηρεσία αυτή δεν μπορεί να παρασχεθεί σε ταχύτητα μεγαλύτερη των 8Mbps.

Σε ποιον ανήκουν οι υποδομές παροχής των ευρυζωνικών υπηρεσιών;

Οι υποδομές αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Rural Broadband και ανήκουν εξ’ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο το οποίο, βάσει διαγωνιστικής διαδικασίας, έχει αναθέσει σε ιδιωτικούς φορείς την εκμετάλλευση και λειτουργία τους για περίοδο 15 ετών.

Τι υπηρεσίες παρέχονται μέσω των υποδομών VDSL του Rural Broadband;

Παρέχονται ευρυζωνικές υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο τεχνολογίας VDSL με ταχύτητα έως 50Mbps download και έως 30Mbps upload. Η ταχύτητα συγχρονισμού του τερματικού εξοπλισμού κάθε Πελάτη εξαρτάται από την απόσταση του Πελάτη αυτού από τον οικίσκο στέγασης του ευρυζωνικού εξοπλισμού Rural του κάθε οικισμού.

Καλύπτονται όλοι οι οικισμοί της χώρας από το Rural Broadband;

Όχι. Το Rural Broadband δίνει τη δυνατότητα κάλυψης της υπηρεσίας VDSL σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ως συνέπεια κανόνων κατανομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων που χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση του έργου.

Τι υπηρεσίες παρέχει η Cyta στους οικισμούς που καλύπτονται από το Rural Broadband;

Η Cyta μέσω της υπηρεσίας Rural VDSL, παρέχει πλήρεις υπηρεσίες 2play (Τηλεφωνία και Internet), ίδιες με εκείνες που παρέχει και στα αστικά κέντρα της χώρας. Οι Πελάτες της υπηρεσίας VDSL Rural 2play της Cyta απολαμβάνουν τα ίδια πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι Πελάτες 2play Cyta στην υπόλοιπη χώρα:

▪ Αξιόπιστες ταχύτητες Internet
▪ Οικονομικά προγράμματα Τηλεφωνίας προς εθνικά και διεθνή δίκτυα
▪ Δυνατότητα δημιουργίας συνδυαστικών πακέτων Σταθερής με τα φθηνότερα συμβόλαια Κινητής, μεγιστοποιώντας το οικονομικό τους όφελος

Σε ποιους οικισμούς παρέχονται σήμερα οι υπηρεσίες Cyta VDSL Rural;

Ο κατάλογος των οικισμών στους οποίους παρέχονται οι υπηρεσίες Cyta VDSL Rural αυξάνεται συνεχώς. Δες εδώ ποιες υπηρεσίες παρέχονται στη περιοχή σου.

Στον οικισμό μου δεν είναι διαθέσιμη η υπηρεσία Cyta VDSL Rural, ενώ σε γειτονικό οικισμό είναι. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αυτό συμβαίνει διότι:

▪ είτε στον οικισμό σου δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένη η υποδομή παροχής των ευρυζωνικών υπηρεσιών του Rural Broadband, κάτι το οποίο θα συμβεί τους αμέσως επόμενους μήνες
▪ είτε ο οικισμός σου δεν περιλαμβάνεται στον τελικό σχεδιασμό του έργου, οπότε και δεν έχουν εγκατασταθεί οι απαιτούμενες υποδομές παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών

Σε κάθε περίπτωση, η Cyta παρέχει τις υπηρεσίες Cyta VDSL Rural στους οικισμούς εκείνους στους οποίους έχουν εγκατασταθεί και είναι λειτουργικές οι υποδομές παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου.

Στον οικισμό μου δεν είναι διαθέσιμη η υπηρεσία Cyta VDSL Rural. Μπορώ να έχω άλλες υπηρεσίες Cyta;

Φυσικά και μπορείς! Η Cyta παρέχει ποικιλία προϊόντων που απευθύνονται στους συνδρομητές της ελληνικής περιφέρειας που έως τώρα είχαν μόνο τον ΟΤΕ ως επιλογή για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών σε Σταθερή Τηλεφωνία, Internet & Κινητή. Τα προϊόντα Σταθερής και Internet μπορείς να τα δεις εδώ και τα προϊόντα Κινητής εδώ.

Οι Πελάτες με συνδυαστικά προϊόντα Σταθερής και Κινητής Cyta απολαμβάνουν συνδυαστικές εκπτώσεις τόσο στα προϊόντα Σταθερής τους όσο και στα προϊόντα Κινητής τους. Ισχύει αυτό και για τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας;

Οι Πελάτες στα προϊόντα Cyta VDSL Rural 2play συνδυαστικά με προϊόντα Cyta Κινητής, απολαμβάνουν όλα τα προνόμια συνδυαστικών εκπτώσεων που έχουν και οι Πελάτες Cyta στην υπόλοιπη χώρα τόσο στα προϊόντα Σταθερής τους όσο και στα προϊόντα κινητής τους.

Οι Πελάτες σε προϊόντα Σταθερής Τηλεφωνίας & Internet συνδυαστικά με προϊόντα Cyta Κινητής, απολαμβάνουν όλα τα προνόμια συνδυαστικών εκπτώσεων στα προϊόντα Κινητής, αλλά δε λαμβάνουν τη συνδυαστική έκπτωση του 1€ στα προϊόντα Σταθερής Τηλεφωνίας τους.

Έχω ήδη τηλεφωνική σύνδεση, μπορώ να κρατήσω τον αριθμό μου;

Βεβαίως. Στην αίτηση που θα υποβάλεις στη Cyta είτε για την υπηρεσία Cyta VDSL Rural είτε για την υπηρεσία Σταθερής Τηλεφωνίας, θα ζητήσεις μεταφορά υφιστάμενης τηλεφωνικής γραμμής έχοντας το δικαίωμα διατήρησης του αριθμό σου.

Τα προϊόντα Cyta VDSL Rural περιέχουν απεριόριστες κλήσεις προς Σταθερά και Κινητά Cyta; Μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ενδοοικογενειακά ή ενδοεταιρικά πακέτα επικοινωνίας σταθερών και κινητών;

Ναι. Όλα τα προϊόντα Cyta VDSL Rural 2play παρέχονται με απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά Cyta. Αυτό σημαίνει ότι, μεταφέροντας τις συνδέσεις κινητής της οικογένειας ή των συνεργατών/ υπαλλήλων σου στη Cyta, όλες οι κλήσεις στα κινητά αυτά συμπεριλαμβάνονται στο βασικό πάγιο της υπηρεσίας VDSL.

Μου είπαν ότι, εάν πάρω την υπηρεσία Cyta VDSL Rural 2play, όταν έχω διακοπή ρεύματος θα κοπεί και το σταθερό μου τηλέφωνο. Είναι αλήθεια;

Η υπηρεσία Cyta VDSL Rural 2play είναι τεχνολογικά ό, τι πιο σύγχρονο διατίθεται ως Υπηρεσία Σταθερής Τηλεφωνίας & Internet. Η υπηρεσία παρέχεται ψηφιακά με αποτέλεσμα:

▪ Να μην παρουσιάζεται επιδείνωση της ποιότητας υπηρεσίας με φαινόμενα όπως συνακρόαση κλήσεων σε γειτονικούς αριθμούς, ειδικά σε περιπτώσεις κακοκαιρίας
▪ Να μην παρουσιάζεται θόρυβος κατά την κλήση
▪ Να μην μπορεί να υποκλαπεί το περιεχόμενο της συνομιλίας, καθώς αυτό μεταδίδεται κρυπτογραφημένο 
▪ Να μην μπορεί να γίνει μη εξουσιοδοτημένη χρήση της τηλεφωνικής γραμμής

Για να είναι τα παραπάνω δυνατά, η τηλεφωνία παρέχεται μέσα από το modem του πελάτη, στο οποίο γίνεται η επεξεργασία του σήματος VDSL της γραμμής. Συνεπώς, για την ορθή λειτουργία της υπηρεσίας Cyta VDSL Rural 2play, είναι προϋπόθεση η αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση που κατοικείς σε περιοχή με συχνές διακοπές ρεύματος, σου συνιστούμε να συνδέσεις το modem σου σε συσκευή UPS.

Τα προϊόντα απλής Σταθερής Τηλεφωνίας παρέχονται με τον παραδοσιακό τρόπο και επομένως η υπηρεσία διατηρείται ακόμη και σε διακοπή ρεύματος.

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση για τις υπηρεσίες Cyta;

Για τις υπηρεσίες Cyta VDSL Rural 2play, αλλά και για τις υπηρεσίες Σταθερής Τηλεφωνίας ή και Internet (2play) σε απομακρυσμένες περιοχές μπορείς να μας στείλεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση rural@hq.cyta.gr, ή να τηλεφωνήσεις στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Cyta στο 13877 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 19:00 και Σάββατο 09:00 έως 17:00, εκτός αργιών).

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για να αποκτήσω υπηρεσίες Σταθερής & Internet Cyta σε υφιστάμενη τηλεφωνική γραμμή;

Για την υποβολή αίτησης Υπηρεσιών Σταθερής Τηλεφωνίας & Internet Cyta στην υφιστάμενη τηλεφωνική γραμμή σου, θα χρειαστείς: 

▪ Έναν πρόσφατο, εξοφλημένο λογαριασμό της τηλεφωνικής σου γραμμής, στον οποίο να φαίνεται το όνομά σου ως κατόχου, ο τηλεφωνικός σου αριθμός, καθώς και ο αριθμός του τηλεφωνικού βρόχου σου.
▪ Ένα έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Φορολογικού σου Μητρώου (ΑΦΜ).
▪ Αντίγραφο της αστυνομικής σου ταυτότητας (και τις δύο όψεις) ή του διαβατηρίου σου, καθώς και του κατόχου της πιστωτικής κάρτας, σε περίπτωση που επιλέγεται πάγια εντολή εξόφλησης του λογαριασμού με πιστωτική κάρτα (μηνιαία έκπτωση 0,50€ στο λογαριασμό σου).

Το συμπληρωμένο έντυπο της αίτησης μπορεί να σου σταλεί μέσω courier ή ηλεκτρονικά και θα πρέπει να την υπογράψεις ιδιοχείρως και να την επιστρέψεις στη Cyta. Επίσης, μπορείς να υποβάλλεις αίτηση σε οποιοδήποτε σημείο παρουσίας της Cyta (κατάστημα Cyta σε κοντινή πόλη, Cyta Spot ή στο δίκτυο επίσημων συνεργατών Cyta στην περιοχή σου).

Πώς μπορώ να εξοφλήσω το μηνιαίο λογαριασμό μου;

Οι τρόποι εξόφλησης των λογαριασμών Cyta είναι αναλυτικά καταγεγραμμένοι εδώ. Συνοπτικά μπορείς να εξοφλήσεις:

▪ Online μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας από την ιστοσελίδα της Cyta ή και από το portal πελατών my Cyta.
▪ Στα καταστήματα Cyta
▪ Στα Cytaspots
▪ Στο δίκτυο επίσημων συνεργατών
▪ Στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., προσκομίζοντας το δελτίο ταχυπληρωμής που βρίσκεται στον έντυπο λογαριασμό σου
▪ Μέσω τράπεζας (στο ταμείο, μέσω internet ή phone banking)
▪ Μέσω πάγιας εντολής. Στην περίπτωση αυτή, λαμβάνεις 0,50€ έκπτωση στο μηνιαίο λογαριασμό σου.

Εκπτώσεις

Συνδυαστικές Εκπτώσεις

Βασικό Μηνιαίο Πάγιο


Βασικό μηνιαίο πάγιο Rural VDSL 2play
Πρόγραμμα Βασικό
Μηνιαίο
Πάγιο
Έκπτωση λόγω
συνδυασμού με
Cyta Κινητή
Βασικό Μηνιαίο Πάγιο
για συνδυασμό με
Cyta Κινητή

Rural VDSL 2play

34,13€
-1,00€

33,13€

Rural VDSL 2play plus

37,28€
36,28€

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24%, περιλαμβάνουν τέλος Σταθερής Τηλεφωνίας 5% που ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 55 νόμου 4389/2016 και αφορούν σε 24μηνο συμβόλαιο. Εκπτώσεις παγίων που αποδίδονται σε συνδυασμό με την Κινητή, ισχύουν για όσο διάστημα διατηρείται ο συνδυασμός Σταθερής και Κινητής και αποδίδονται σε κάθε σύνδεση Σταθερής του ενιαίου λογαριασμού σας.

Πρόσθετες Εκπτώσεις

Μείωσε κι άλλο το λογαριασμό σου!

Με επιλογή ηλεκτρονικού λογαριασμού

-0,50 €/μήνα

Με εξόφληση μέσω πάγιας εντολής (τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας)

-0,50 €/μήνα

Σημεία Πώλησης

Αναζήτησε το πλησιέστερο κατάστημα Cyta!