Καλώς Όρισες
στη Cyta Ελλάδος!

Πώς μπορούμε να σε εξυπηρετήσουμε;

availability image

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το ADSL;

Το DSL (Digital Subscriber Line) ή το ADSL (Asymetric Digital Subscriber Line) – όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο όρος - είναι η τεχνολογία που αξιοποιεί το χάλκινο τηλεφωνικό δίκτυο, για προσφορά υπηρεσιών που απαιτούν υψηλές ταχύτητες. Επιτρέπει μεταφορά δεδομένων σε πολύ υψηλές ταχύτητες όπως βίντεο, ήχο και εικόνα. Όλα αυτά είναι εφικτά με τη χρήση της υφιστάμενης τηλεφωνικής γραμμής που φτάνει στο σπίτι σου, χωρίς να επηρεάζεται η τηλεφωνική υπηρεσία.

Τι είναι το VDSL;

Το VDSL αποτελεί την επόμενη γενιά των τεχνολογιών της μορφής xDSL. Με σκοπό την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων σε ρυθμούς μετάδοσης, η ITU-Τ ενέκρινε και θεσμοθέτησε τον Μάιο του 2006 την τεχνολογία VDSL2 (Very High bit rate Digital Subscriber Line Generation 2) υπό το πρότυπο G.993.2. Αυτό το πρότυπο χρησιμοποιεί και η Cyta Ελλάδος για την παροχή υπερ-υψηλών ταχυτήτων πρόσβασης στο Internet.

Σε τι θα μου χρησιμεύσουν οι υπερ-υψηλές ταχύτητες μέσω της τεχνολογίας VDSL;

Οι νέες υπερ-υψηλές ταχύτητες, μέσω τεχνολογίας VDSL2 που παρέχονται από τη Cyta Ελλάδος, απευθύνονται σε χρήστες οι οποίοι επιθυμούν αυξημένες ταχύτητες στο Internet τόσο για ψυχαγωγία και ανταλλαγή μεγάλων αρχείων όσο και για εργασία. Οι νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται στην παγκόσμια αγορά (Web TV, HD video) και η συνεχώς αυξανόμενη παράλληλη χρήση πολλαπλών ψηφιακών συσκευών (PC, tablet, smart phones, smart TVs) καθιστούν αναγκαία την αύξηση των DSL ταχυτήτων, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει την ποιότητα του περιεχομένου χωρίς να αλλάξει η εμπειρία χρήσης (user experience) που έχει για τις υφιστάμενες Web υπηρεσίες.

Πώς γίνεται να επιτυγχάνονται υψηλότεροι ρυθμοί μετάδοσης στις ταχύτητες μέσω τεχνολογίας VDSL, αφού χρησιμοποιείται το υφιστάμενο δίκτυο χαλκού;

Oι υψηλότεροι ρυθμοί μετάδοσης οφείλονται στο γεγονός ότι η τεχνολογία VDSL χρησιμοποιεί αρκετά μεγαλύτερο εύρος ζώνης από το ADSL2+, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά ο ρυθμός μετάδοσης. Επομένως, το κέρδος σε ρυθμούς μετάδοσης οφείλεται στη διαφορετική τεχνολογία και όχι σε αλλαγές στο δίκτυο μετάδοσης (χάλκινοι αγωγοί).

Οι ταχύτητες των νέων ταχυτήτων μέσω τεχνολογίας VDSL είναι εγγυημένες;

Όπως και στην περίπτωση της τεχνολογίας ADSL, η πραγματική ταχύτητα (ρυθμός μετάδοσης) συγχρονισμού δεν είναι απόλυτα εγγυημένη, καθώς εξαρτάται από:

  1. την απόσταση του Πελάτη από το αστικό κέντρο που εξυπηρετείται,  
  2. την ποιότητα του δικτύου διανομής (χάλκινων αγωγών) της περιοχής,
  3. τις παρεμβολές από άλλα δίκτυα,
  4. την ποιότητα της εσωτερικής καλωδίωσης του Πελάτη.  

Ωστόσο, κατά κανόνα, οι Πελάτες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 1000μ από το οικείο αστικό κέντρο, απολαμβάνουν αρκετά υψηλότερες ταχύτητες με την τεχνολογία VDSL, ειδικά κατά την ανερχόμενη ζεύξη (upstream), όπου το όφελος είναι πολύ σημαντικό.

Γιατί υπάρχει ο περιορισμός στην απόσταση από το Αστικό Κέντρο (DSLAM) για την υπηρεσία VDSL;

Η απόδοση της τεχνολογίας VDSL2 σε Τοπικούς Βρόχους (συνεστραμμένο μεταλλικό ζεύγος καλωδίων που συνδέει το χώρο του Πελάτη με το Αστικό Κέντρο) με μήκος μεγαλύτερο των 1000μ, αρχίζει να μειώνεται και να πλησιάζει εκείνη της τεχνολογίας ADSL2+.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν ξεπερνάω αυτή την απόσταση από το Αστικό Κέντρο (DSLAM) για την υπηρεσία VDSL;

Η διαδρομή του Βρόχου από τον οποίο εξυπηρετείται ο κάθε Πελάτης δεν ακολουθεί ευθεία γραμμή. Ενημερώσου αν μπορείς να λάβεις υπηρεσίες μέσω της τεχνολογίας VDSL με τους πιο κάτω τρόπους, γνωστοποιώντας τη διεύθυνσή σου:

  1. Έλεγχος Διαθεσιμότητας μέσω του σχετικού online εργαλείου μας
  2. Επίσκεψη σε ένα από τα Καταστήματα της Cyta ή των Επίσημων Συνεργατών μας
  3. Επικοινωνία με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 13877

Τι εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την παροχή της υπηρεσίας VDSL;

Ο εξοπλισμός πρόσβασης (modem / router) που χρησιμοποιείται για την παροχή των ταχυτήτων μέσω VDSL τεχνολογίας είναι ο P.RG AV4202N (ADB) και προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης. Ο εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν για όσο διάστημα παραμένεις στην υπηρεσία. Σε περίπτωση διακοπής της σύνδεσης, ο εξοπλισμός επιστρέφεται στη Cyta.

Τι περιλαμβάνει το μηνιαίο πάγιο ενός 2play προϊόντος με ταχύτητα μέσω τεχνολογίας VDSL;

Το μηνιαίο πάγιο των προϊόντων 2play (Internet & Σταθερή) με ταχύτητα μέσω τεχνολογίας VDSL, περιλαμβάνει ένα κανάλι φωνής με έναν τηλεφωνικό αριθμό και την υπερ-ταχεία πρόσβαση στο Internet. Περιλαμβάνονται επίσης 5 λογαριασμοί email (1GB συνολικά) με δυνατότητα πρόσβασης μέσω webmail, 50MB Webspace και η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας Safe Internet (εργαλείο ασφαλούς πλοήγησης στο internet, ενεργοποίηση κατόπιν αιτήματος). Στη Cyta Ελλάδος μπορείς να συνδυάσεις Προγράμματα Χρόνου Ομιλίας (προς Σταθερά Ελλάδος, Κινητά Ελλάδος, Σταθερά Διεθνών Προορισμών και Cyta προς Cyta σε Ελλάδα & Κύπρο) ώστε να δημιουργήσεις το προϊόν που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Ακόμη και εάν δεν επιλέξεις Προγράμματα Χρόνου Ομιλίας, οι χρεώσεις τηλεφωνίας της Cyta Ελλάδος είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και όλες οι κλήσεις χρεώνονται ανά δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Είμαι ήδη Πελάτης της Cyta στο προϊόν 2play Για το Σπίτι με ταχύτητα έως 24Mbps και θέλω να αναβαθμίσω την ταχύτητά μου σε έως 35Mbps. Θα χρεωθώ το τέλος ενεργοποίησης;

Δεν εφαρμόζεται “Τέλος Ενεργοποίησης” για την αναβάθμιση της υπηρεσίας σε VDSL.
Μπορείς έυκολα να αναβαθμίσεις την υπηρεσία σου στην ταχύτητα VDSL που επιθυμείς (35Μbps ή 50Mbps), με επιπλέον χρέωση στο μήνιαίο πάγιο σου, 6€ ή 9€ αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείς σε αναβάθμιση της ταχύτητας θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι οι υψηλότερες ταχύτητες είναι διαθέσιμες στην περιοχή σου, κάνοντας Έλεγχο Διαθεσιμότητας ή καλώντας το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 13877.
Εφαρμόζεται Τέλος Μετατροπής από VDSL σε ADSL, εντός του πρώτου 12μηνού από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, με χρέωση 20,00€ εφάπαξ.

Εάν το modem μου δεν συγχρονίσει στην ταχύτητα VDSL που έχω επιλέξει, έχω τη δυνατότητα να μεταβώ σε προϊόν ADSL χαμηλότερης ταχύτητας;

Μπορείς να αλλάξεις την ταχύτητα του προϊόντος σου με χρέωση 2€. Εάν η απόκλιση της πραγματικής ταχύτητας από τη μέγιστη θεωρητική είναι πολύ μεγάλη, μπορείς να υποβαθμίσεις την ταχύτητα του προϊόντος ακόμη και εντός της διάρκειας του συμβολαίου, χωρίς χρέωση. Το νέο μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας μετά την αλλαγή, θα είναι εκείνο της χαμηλότερης ταχύτητας. Στην περίπτωση που η νέα ταχύτητα υποστηρίζεται μέσω ADSL, θα σου παραδοθεί νέος εξοπλισμός, ενώ παράλληλα η Cyta θα επικοινωνήσει μαζί σου για να συλλέξει τον εξοπλισμό VDSL.